Εάν είστε νέοι στην θεραπεία μαλλιών με λάδι, τότε αξίζει να γνωρίσετε μερικές βασικές πληροφορίες που σχετίζονται με αυτό το είδος περιποίησης μαλλιών. Αλλά πρώτα, προσπαθήστε να ορίσετε τον τύπο της τρίχας μαζί με το πορώδες της. Επιπλέον, ελέγξτε αν ένα συγκεκριμένο λάδι έχει τα χαρακτηριστικά που βοηθούν στην αποκατάσταση της καλής κατάστασης των μαλλιών σας.

Δεν υπάρχει καλύτερη τεχνική για τη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών από το να υποβάλλονται σε περιποιήσεις με λάδι. Πιστεύεται ότι τα καλλυντικά έλαια και ακόμη και ορισμένα μαγειρικά έλαια λειτουργούν καλύτερα από συμπληρώματα διατροφής, μάσκες μαλλιών, σαμπουάν και άλλα καλλυντικά πλύσης. Γενικά, η θεραπεία των μαλλιών εξαρτάται από την τοποθέτηση ελαίου στο τριχωτό της κεφαλής και στα μαλλιά. Η ποσότητα και το είδος του λαδιού που εφαρμόζεται θα πρέπει να συμβαδίζουν με τη γωνία της κάμψης των μαλλιών. Άλλοι παράγοντες που πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τη διεξαγωγή της θεραπείας των μαλλιών είναι: ο τύπος του τριχωτού της κεφαλής, αν έχουν υποβληθεί ξανά τα μαλλιά σας σε θεραπεία στο παρελθόν, καθώς και τα καλλυντικά που χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται για την περιποίηση των μαλλιών. Ποια είναι τα οφέλη που προκύπτουν από την θεραπεία των μαλλιών με λάδι; Σίγουρα, αυτό το είδος της διαδικασίας εμποδίζει τα άκρα από το σχίσιμο και τα μαλλιά από τον στατικό ηλεκτρισμό και το φριζάρισμα, σταματάει την τριχόπτωση το σπάσιμο και το γκριζάρισμα. Επιπλέον, μια τέτοια θεραπεία παρέχει στα μαλλιά καλλωπιστικές δράσεις και υγιή λάμψη. Τα μαλλιά ομαλοποιούνται ξανά καθώς μειώνεται η παραγωγή σμήγματος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η θεραπεία με λάδι βοηθάει επίσης και την εξουδετέρωση της πιτυρίδας.

Βασικά, δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά εάν το λάδι εφαρμόζεται πάνω σε βρεγμένα μαλλιά (αμέσως μετά το πλύσιμο) ή σε στεγνά μαλλιά (πριν το πλύσιμο). Ωστόσο, όταν πρόκειται για την τεχνική μετά την πλύση των μαλλιών, πρέπει να θυμόμαστε να εφαρμόζουμε μόνο μια μικρή ποσότητα αυτού του φυσικού προϊόντος. Διαφορετικά, τα μαλλιά θα φαίνονται λιπαρά. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότερο λάδι μπορεί να τρίβεται στα άκρα των μαλλιών, δεδομένου ότι είναι περισσότερο αφυδατωμένα από τα άλλα μέρη των μαλλιών. Εάν κάποιος προτιμά καλύτερα την τεχνική πριν την πλύση των μαλλιών, τότε η ποσότητα του ελαίου που εφαρμόζεται μπορεί να είναι μεγαλύτερη. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότερο λάδι, τόσο το καλύτερο. Θα ξεπλυθεί τελικά με σαμπουάν.

Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες για την θεραπεία μαλλιών με λάδι; Ας αρχίσουμε λέγοντας ότι ορισμένα έλαια έχουν στερεά μορφή – μοιάζουν με κεριά. Εάν θέλετε να κάνετε το λάδι πιο ελαστικό, θερμάνετε λίγο, ακόμα και στην παλάμη του χεριού. Θυμηθείτε όμως, δεν είναι σκόπιμο να βράσετε το λάδι ή να το ζεστάνετε. Όταν το λάδι είναι έτοιμο να εφαρμοστεί, χωρίστε τα μαλλιά σε μικρότερα τμήματα και επικαλύψτε κάθε ένα από τα τμήματα με το λάδι. Χάρη σε αυτή την τεχνική, θα καλύψετε ομοιόμορφα όλα τα μαλλιά καθώς η ίδια η εφαρμογή θα είναι ευκολότερη και ταχύτερη. Μην εφαρμόζετε μεγάλες ποσότητες λαδιού. Αν αποφασίσετε ότι τα μαλλιά σας χρειάζονται περισσότερο από αυτό το φυσικό καλλυντικό, τότε χρησιμοποιήστε κι άλλη δόση. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο περισσότερο λάδι βάζετε στα μαλλιά, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να το αφαιρέσετε. Επιπλέον, προτείνεται να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής κατά τη διεξαγωγή της θεραπείας. Αρκεί να πιέζετε τα άκρα των δακτύλων προς το τριχωτό της κεφαλής λίγο πιο σκληρά από ότι κατά την κανονική πλύση των μαλλιών. Με αυτόν τον τρόπο, θα χαλαρώσετε, θα ενισχύσετε την κυκλοφορία του αίματος και θα επιταχύνετε την ανάπτυξη των τριχών. Η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να διατηρήσετε το λάδι στα μαλλιά σας ακόμη και για 24 ώρες. Προσπαθήστε επίσης να είστε συστηματικοί και να πραγματοποιείτε τη θεραπεία μαλλιών τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Τα μαλλιά σας θα σας ευγνομωνούν για πάντα!